Mergi la conţinutul principal
search

Kristina Dragomir

Product Design, Multidisciplinar

Artist plastic, designer internațional de pălării și doctor în arte vizuale, cu o experiență de 14 ani în domeniul modei, Kristina s-a aventurat în expediția vieții făcând cap compas din reintroducerea pălăriei în vocabularul stilistic de zi cu zi al românilor. Ea promovează în continuare diferite proiecte sustenabile, cât și conceptul de artă purtabilă, fiind creatorul din spatele brandului Kristina Dragomir Millinery.

În tot acest timp Kristina și-a cultivat talentul artistic pe care l-a perfecționat mereu prin intermediul pălăriilor sale, aducând în atelier atât meșteșugul tradițional al confecționării lor, cât și pe cel tehnologizat preluat din arta sculpturală, cu scopul de a crea emoție. Astfel că experimentul său devine unul dintre cel mai elocvente demersuri de „restaurare” al unui meșteșug ridicat la rang de artă și pus în slujba designului de obiect.

Talentul său i-a adus o reputație internațională, creațiile sale fiind prezente acum în muzee, cât și în cele mai exclusiviste concept store-uri internaționale, fiind susținute și de patronajul Casei Regale din România. Ele au fost incluse în portofoliul Muzeului de Artă Contemporană din Chicago, au fost selectate în primele 50 Best Design Worldwide conform publicației WeAr Global Magazine și acum completează ținuta mai multor staruri internaționale ca Lady Gaga, Elle Fanning, Katy Perry, Rita Ora, Janelle Monae, Jenner Kendall, Chiara Ferragni, Bea Akerlund, Lara Stone, Doutzen Kroes, Devon Aoki, Lana Condor, Elsa Hosk, Aino Jawo, Noah Cyrus, fiind promovate și în cele mai importante reviste din lume ca: Vogue Magazine, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, Schon, Tatler, Chaos, Nylon etc.