Mergi la conţinutul principal
search

Teatrul Independent Recul

  • Artist CALUP
  • An 2020
  • Categorie Arhitectură
„Teatrul Recul este un proiect pilot, în care Calup a funcționat ca un incubator, ajutând partenerii de la Recul în căutările spațiului potrivit, gândirea unui plan sustenabil de funcționare, negocieri, strategii de marketing, fundraising, și a coordonat transformarea spațiului printr-un șantier design & build colaborativ.”

- Echipa CALUP*

recul1

Recul este un teatru independent care produce improvizație de formă lungă, schiță și dramă. Noul Teatru Recul, dezvoltat sub coordonarea Calup, transformă fosta hală de ajutaj din Industria Bumbacului într-un hub creativ de 830 mp, care găzduiește o sală de teatru de 140 de locuri, precum și spații flexibile pentru ateliere, cursuri, evenimente și un café-bar.

recul2

Procesul a implicat decopertarea structurii de beton, recondiționarea tâmplăriilor metalice, restaurarea pardoselii de mozaic și schimbarea completă a instalațiilor. O rețea de perdele permite controlul iluminatului natural și o compartimentare flexibilă, oferind posibilitatea creării unui spațiu complet deschis pentru evenimente mari.
Gradenele și structura barului sunt singurele intervenții construite, creând o platformă cu o priveliște impresionantă a împrejurimilor.

recul3

Teatrul Recul aduce un suflu nou și o latură culturală platformei creative de la Industria Bumbacului și totodată un nou spațiu cultural important pentru București.


Parteneri principali: CALUP & RECUL // Coordonatori proiect: Mihat Márk Lóránt, Vlad Dragomirescu // Design și coordonare șantier: arh. Alexandru Tudose, Mihat Márk Lóránt // Inginer structurist: Alexandru Radu // Proiectare instalații: Atcon // Parteneri producție: Atelier Vast, WorkWork, Oana Mincă // Echipa de bază șantier: Vlad Dragomirescu, Vlad Tudose, Tudor Buican, Konrád Mihat // Producție Media: Konrád Mihat, Sorin Nainer // Consultanță marketing: Dora Boldor // Consultanță arhitectură: arh. Mihat Mária Margareta // Consultant scenariu incendiu: Mihai Negoițescu // Inginer expert: Cristian Enescu // Meșteri locali: Cristian Lolev, Dl. Sandu, Marian Doru Gogă, Cristian Doru Gogă // Suport: Alexandra Stoica, Monica Jitariuc, Carol Mihat, Nod makerspace, Deschis Gastrobar, Fabricate, Wolfhouse Productions


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.