Mergi la conţinutul principal
search

Locuință în Dumbrava Vlăsiei

  • Artist ADNBA
  • An 2023
  • Categorie Arhitecture

Casa din Dumbrava Vlăsiei se aşează între pădure şi parc ca un prag: un volum simplu dispus transversal faţă de lungimea lotului. Această limită îngustă permite luminii soarelui să pătrundă în toată adâncimea sa, devenind un spațiu intermediar între cele două curți.

ADNBA
ADNBAADNBAADNBA

Casa este deschisă, pe alocuri transparentă prin suprapunerea golurilor, dar păstrează ceva din misterul său intimitatea care ar trebui să se găsească în orice casă.

În ciuda aspectului compact, prin înlănțuirea incăperilor, casa se mărește cu multiple opţiuni de legătură, trasee lungi, dar şi scurtcircuite, ce alcătuiesc numeroase scenarii de parcurgere a spațiului.

ADNBAADNBAADNBAADNBA

Proiectul se vrea a fi o casă cu o geografie proprie, un spaţiu mai degrabă intuit decât expus, în care îl poţi auzi sau (între)vedea pe celălalt. O casă ce abandonează alcătuirea implicită de parter plus etaj, devenind un tot omogen pe toate cele trei dimensiuni ale sale. O casă a cărei expresie să fie dată de grădinile care o înconjoară şi de viaţa din interior.

ADNBAADNBA

Echipa:

Andrei Șerbescu,
Adrian Untaru,
Mihail Filipenco,
Alexandra Aramă,
Cristina Budan,
Romina Pasculovici,
Alexandru Apostol.

Foto:

Laurian Ghinițoiu, Daniel Miroțoi, Sabin Prodan