Mergi la conţinutul principal
search

Hotel Caro

  • Artist Fabrica de arhitectură
  • An 2022
  • Categorie Interior Design
"Ce înseamnă design? Ce înseamnă să construiești sustenabil în adevăratul sens al cuvântului? Cum poți găsi valorile reale, nu cele create de consumerism și de abundența de informație? Ce înseamnă să construiești într-o țară în care populația scade dramatic de 30 de ani încoace? Are rost să creezi obiecte care există deja sau să construiești când jumătate din fondul construit nu este folosit? Cum vor arăta construcțiile și obiectele de design de acum peste 50 de ani? Busola bunicului nu mai este oare funcțională? De ce trebuie să o punem la muzeu și sa creăm alta? Viitorul pentru noi începe când vom reuși să ne răspundem la aceste întrebări."

- Echipa Fabrica de Arhitectură*

caro 1

Hotel Caro se află în ansamblul din jurul fostei Fabrici de Glucoză și i se subordonează atât arhitectural cât și stilistic. Fosta fabrică este ridicată în perioada interbelică și încă își păstrează fațada originală de cărămidă aparentă. Acest context devine esențial în demersul arhitectural. Amenajarea interioară a camerelor continuă linia de design exterioară și operează cu materialitate din același registru (cărămidă aparentă, metal negru, lemn) tatonând un stil industrial existent.

caro 2

caro 3

caro 4

Aplecarea pentru detalii (motive sculptate în lemn, nervaturile de metal) vin în plan secund să îmblânzească rugozitatea aparentă determinată de materialitate. Ansamblul în sine este astfel o ierarhie riguroasă de textură, palpabilă, jucând cu modul în care se reflectă lumina ca metodă primară de compoziție.

caro 5

Echipa de proiect: Daniel Popescu, Adela Voinea, Irina Stinghe, George Suru, Ana-Maria Fotău Cojocaru, Romain Layet, Oana Gîtlan // Text: Alina Măldărescu // Fotografie: Sabin Prodan // Executant: Jolie Maison S.R.L. - Aurel Oprea

*Odată cu împlinirea a zece ani de Romanian Design Week, în 2022, sub tema #FORWARD, punem sub lupă importanța designului și a arhitecturii în proiectarea viitorului. RDW Digital Showcase este o colecție digitală de idei despre viitor și de proiecte recente, semnate de studiourile și designerii locali care au participat la festival de-a lungul celor 10 ediții.