Mergi la conţinutul principal
search

Casa E+E

  • Artist Ene+Ene Arhitectură
  • An 2022
  • Categorie Arhitectură
A privi înainte este adesea o întreprindere sterilă dacă nu este dublată de preocuparea pentru înțelegerea trecutului.

- Echipa Ene+Ene Arhitectură*

ene 1

Prima idee a fost aceea de a dezvolta o casă cu un singur nivel, care să aibă mai mult decât o simplă legătură vizuală cu propria curte, fiecare spațiu având acces la exterior, dar și o relație discretă cu fațada străzii. O dezvoltare spațială liniară, perpendiculară pe stradă, o succesiune de secvențe spațiale calibrate în funcție de nevoile funcționale atribuite fiecăreia dintre ele. Pentru a elibera cât mai mult posibil spațiile interioare, camerele sunt delimitate unele de altele prin pereți funcționali, întotdeauna de aceeași grosime, care conțin mobilier și echipamente - de la dulapuri și rafturi la blaturi de bucătărie.

ene 2

ene 3

ene 4

O posibilă referință a fost ceea ce se numește uneori în mod disprețuitor "casa vagon", care are o morfologie caracteristică zonei rurale în cauză și care, în ciuda simplității sale aparente, are un potențial spațial încă insuficient exploatat în arhitectura locală contemporană.

ene 5

Echipa de proiect: Mihai Ene, Adela Ene

*Odată cu împlinirea a zece ani de Romanian Design Week, în 2022, sub tema #FORWARD, punem sub lupă importanța designului și a arhitecturii în proiectarea viitorului. RDW Digital Showcase este o colecție digitală de idei despre viitor și de proiecte recente, semnate de studiourile și designerii locali care au participat la festival de-a lungul celor 10 ediții.