Mergi la conţinutul principal
search

Casa Bianu - Casa cu un Liquidambar

  • Artist OOPY Arhitectura
  • An 2021
  • Categorie Arhitectură, Interior Design

Proiectul de locuință semnat OOPY Arhitectura și TTL Arhitectura constă într-o intervenție ce menține structura și organizarea existente pe amplasament, ale vechii case, neclasificată ca monument istoric, propunând o compoziție discretă cu finisaje moderne și respectând profilul stradal și conceptul general caracteristic formelor și volumelor din vecinătate. Clădirea păstrează împărțirea inițială, conformația, volumele principale, iar pereților inițiali, groși, de cărămidă, li s-au montat tocuri metalice personalizate, adaptate spațiului disponibil, după cum se observă inclusiv la ușile de intrare, încadrate în nișe metalice.

Casa BianuCasa Bianu

Conceptul se concentrează pe o relație strânsă între interior și exterior, realizată atât prin finisaje, cât și prin forme – organizate sub forma unor straturi care acoperă volumele interioare și exterioare ale clădirii, cu finisaje similare. Materialele folosite – piatra, lemnul, sticla folosită pe suprafețe mari, au fost alese astfel încât să inspire căldură, siguranță, relaxare și intimitate.

Casa BianuCasa Bianu

Casa cu un liquidambar este proiectată pentru o familie cu copii; liquidambarul, arbore cu semnificație aparte pentru proprietari, își are locul în centrul acestei case. Elementele de design interior sunt puse în valoare atât de lumina naturală care pătrunde prin suprafețele vitrate de mari dimensiuni, cât și de lumina artificială, răspândită de corpuri de iluminat adaptate fiecărui spațiu în parte. 

Casa cu un Liquidambar

Culorile din interior sunt odihnitoare și armonioase, combinând în fiecare spațiu nuanțe reci de griuri și maro cu inflexiuni calde de bej sau crem și accente de culoare. Spațiile sunt mobilate cu maximum de eficiență. Fără a ocupa mult loc, scaunele, mesele, canapelele sunt comode, vesele și variate, sunt așezate astfel încât să se poată circula ușor între diferitele zone ale casei.

Casa cu un LiquidambarCasa cu un Liquidambar

PROJECT TEAM:

Authors: Arh. Razvan Mosneag, Arh. Octavia Floria Popeea, Arh. Iustin Popescu
Firm: OOPY Arhitectura & TTL Arhitectura
Collaborators:
Arh. Vlad Barladeanu, Arh. Oana Cretu, conductor Arh. George Sterpu
Strucutura: Ing. Mihail Gh. Popescu, Teh. Raluca Pacurar
Builder: TTL Construct

Photo Credits: Mihai COVRIG