Mergi la conţinutul principal
search

You live, you learn x RDW DESIGN GO

  • 06 Mai 2022
  • News

RDW Design Go reprezintă circuitul de evenimente satelit din cadrul programului festivalului Romanian Design Week. Peste 60 de evenimente și activități propuse de designeri, galerii de artă, studiouri de design & arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri sau cafenele vor transforma orașul într-o scenă a designului în perioada 13-22 mai. Publicul va putea participa la workshop-uri, va putea vizita ateliere de design și expoziții, desenându-și astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.

Printre workshop-urile înscrise în circuit anul acesta se numără workshop-ul de ilustrație botanică pentru familii organizat de Boiler Coffee Shop. Poziția vis-a-vis de ZOO Băneasa, a fost contextul care a trasat linia designului, care explorează ideea de natură și #wildlife - un îndemn la a respira, la a găsi răgaz pentru cafea, pentru a înțelege și gândi un viitor mai sustenabil, în timp ce Grupul de inițiativă civică Cișmigiu propune un atelier de apicultură urbană pentru copii cu scop educativ, pentru conștientizarea importanței polenizatorilor urbani. Pe 14 mai, Hotspot Workhub propune un atelier de desen cu Ștefan Davidovici. Atelierul va duce participanții, treptat, prin nivelurile de desen de mână. Pornind de la reprezentarea de bază a realității, se va merge spre perceperea corectă a spațiului din jur și spre părăsirea tărâmului formei și funcției pentru a explora arhitecturi imaginare libere.

boiler

Tot în categoria workshop-urilor se numără și Textile Upcycling. Întrucât industria textilă este unul dintre marii poluatori la nivel global, atât din perspectiva materiei prime folosite în procesul de producție, cât și din prisma hainelor care ajung să fie victimele colecțiilor lansate sub eticheta ‘fast-fashion’, Printoteca propune un workshop de transformare a textilelor din garderobe fiecăruia prin tehnici de personalizare tradiționale: serigrafie manuală și block print. 

printoteca

În data de 14 mai, Tiffany Art prezintă, în cadrul RDW DESIGN GO, un curs de inițiere pentru cei care doresc să afle mai multe despre tehnica Tiffany și arta realizării unui vitraliu. Durata cursului este de aproximativ 5-6 ore și este structurat în mai multe etape. La sfârșitul cursului, participanții vor finaliza un mic vitraliu care poate fi luat acasă cu un Certificat de Autenticitate.

tiffany art

Online, Umbrela Galbenă propune un atelier haios și educativ intitulat „Pantofii lui Andy Warhol” adresat celor mici. se va discuta despre artă și artiști moderni, Pop Art, grafic design și publicitate, și, bineînțeles, despre Andy Warhol. Apoi copiii vor face un experiment artistic, în care vor îmbina desenul și colajul, într-o lucrare demnă de titulatura Pop Art (Kids).

Școala de bijuterie ART-up așteaptă publicul pentru discuții despre artă, tehnici în bijuterie, furnizori și producători de materii prime, iar la Muzeul Național al Literaturii Române, Bookster invită cititorii cu interese comune să creeze un spațiu de dezbatere și schimb de păreri.

bookster

Unul dintre evenimentele pe care pasionații de stickere și artă stradală nu trebuie să-l rateze este Bucharest Stickerz Fest. Evenimentul, ce se va desfășura la Lokal, are scopul de a promova cultura stickerelor în România, de a lega comunitatea de stickerheads și de a încuraja artiștii români să producă stickere pe care să le expună pe stradă. Platforma Formare Culturală a demarat în anul 2013 cu traininguri de formare în sectoare culturale și creative, sesiuni de consultanță și întâlniri de networking cultural, iar anul acesta lansează „Noii industriași, creativii 04”, un material resursă pentru industriile culturale și creative, care dorește să centralizeze preocupări teoretice și practice ale sectoarelor creative, ale managementului și politicilor culturale, în principal din România, contribuind la extinderea bibliografiei de specialitate în aceste domenii.

formare culturală

Rezidentele casei MAI vor pregăti pentru oaspeți un tur explicativ cu informații despre lucrul fiecărui atelier sau birou. Ceramistele Sandra Berghianu și Studio mud vor povesti despre ceramica lucrată la roata olarului, turnată în șticluri sau modelată. Atelier Tron va prezenta obiecte vopsite cu plante sau brodate și va explica procesul tehnic de realizare. Stardust Architects vor împărtăși din experiența proiectelor și expozițiilor la care au lucrat, iar Armina Popeanu - AAarchitects va modera o prezentare și discuție despre antreprenoriatul creativ.  

casa mai

Vlad Neuman invită publicul să-i exploreze atelierul și să asiste la lucrările terminate sau în curs de terminare, iar Local Hosts propune o plimbare relaxantă, de aproximativ o oră, prin nordul Bucureștilor. Turul la pas are în vizor descifrarea unor repere importante, precum zona parcului Herăstrău, Casa Presei Libere, Romexpo și clădiri din regiune construite în stilul arhitectural modernist-socialist.

local hosts