Mergi la conţinutul principal
search

We are in this together!, expoziție de ilustrații by Regina Maria

  • 31 Mai 2021
  • News

Cu ocazia festivalului Romanian Design Week, Regina Maria aduce la Combinatul Fondului Plastic expoziția de ilustrație We are in this together!, care înglobează lucrările a zece artiști ce s-au lăsat inspirați în munca lor de grija pentru sănătate și activitatea desfășurată în mod recurent de Regina Maria. Pentru că arta ne ajută, chiar și momentele dificile în care viața este limitată de restricții, să rămânem împreună. 

regina maria

Loreta Isac, Saddo, Mura și Mircea Popescu sunt doar o parte din ilustratorii ale căror lucrări pot fi vizitate la Combinatul Fondului Plastic în perioada 4-13 iunie.  

Mircea Popescu

mircea popescu
Lucrarea semnată de Mircea Popescu cu titlul “Ascultă-ți corpul” este inspirată de campania cu același nume al Rețelei de sănătate Regina Maria. 
Folosind formele abstracte care alcătuiesc simfonia corpului, ilustrația sugerează undele și texturile create de mișcări și sunete aflate în permanent dialog cu sinele nostru. Această lucrare va fi realizată pe un perete exterior al policlinicii Regina Maria Enescu din București.

Saddo

saddo
“Laborator”-ul lui Saddo este viziunea hiperbolică a autorului despre munca de laborator de la Regina Maria, unul dintre cele mai performante din țară. Personaje uriașe cercetează microuniversul din celule într-o lume plină de forme detaliate și culori vibrante, așa cum ar arăta probabil realitatea laboratorului sub lentila unui microscop uriaș. Ilustrațiile îmbracă în prezent pereții Laboratorului Central Regina Maria din București. 

Răzvan Cornici

razvan cornici
Prezența Rețelei Regina Maria în Timișoara este evidențiată prin ilustrațiile artistului Răzvan Cornici. Acestea surprind atmosfera, timișorenii și locurile memorabile ale orașului. Elaborate printr-o tehnică specială, ilustrațiile sunt obiecte din hârtie ce înlocuiesc ilustrația convențională din grafica utilizată pe toate suporturile de comunicare. 

Mura

mura
Mura a ilustrat pentru calendarul Regina Maria unul dintre cele 12 portrete de femei puternice care au schimbat istoria României, incluzând profilul Mariei Cuțarida Crătunescu, prima femeie medic din țara noastră.

Andra Badea

andra badea
“Vara” semnată de Andra Badea este o ilustrație ce face parte din seria de “cuteoshenii” ale autoarei, reprezentând o viziune simbolică a hipsterului corporatist (workaholic) care împleteste skill-urile de sales cu pasiunea pentru fotografie. Lucrarea face parte dintr-unul din calendarele Regina Maria, obiecte realizate anual, în colaborare cu artiști români. 

Andreea Moise

Andreea Moise
Curentul pro viață sănătoasă este concentrat simbolic într-o ilustrație sugestivă semnată de Andreea Moise “Lebski”. Autoarea surprinde o scenă tipică de yoga acasă, ilustrația fiind comisionata pentru unul dintre calendarele Regina Maria. 

Bogdan Moraru
Un upgrade al unuia dintre faimoasele portrete fotografiate ale Reginei Maria este viziunea contemporană a lui Bogdan Moraru pentru pagina din calendarul Regina Maria, care “găzduiește” portretele unora dintre cele mai puternice femei, care au schimbat istoria, printre care și pe cel al Reginei. 

Loreta Isac

loreta isac
Muza brandului Regina Maria, Loreta Isac i-a conferit o personalitate distinctă prin ilustrațiile ei, utilizate în design-ul multor materiale de comunicare ale rețelei. Una dintre aceste ilustrații constă în trei reprezentări optimiste ale pacienților tineri conștienți de relația cu propriul corp, care vin cu încredere la Regina Maria. Ilustrațiile fac parte dintr-o serie de materiale de promovare a pachetelor medicale ale rețelei. 

Cristina Frei

cristina frei
O pagină de Martie ilustrată suav, într-o cheie flower power, de către Cristina Frei, reprezentând stilizat una dintre cele trei grații vestitoare ale primăverii. Desenul a fost cadoul pe care Regina Maria l-a oferit partenerilor săi.

ABO

abo
Artista a desenat, utilizând o tehnică specială - pictura cu vopsea aurie, o serie de regine din care face parte și lucrarea prezentă în expozitie. Stilul decorativ trimite la motivele populare românești, iar minimalismul desenelor se înscrie în minimalismul vizual specific brandului.