Mergi la conţinutul principal
search

Sybille du Roy de Blicquy: E mai important ca niciodată să ne concentrăm asupra designului

  • 17 Decembrie 2020
  • News

Am pus bazele ediției de anul acesta a Romanian Design Week sub tema CHANGE, din convingerea fermă că designul poate contura un viitor mai bun. Un viitor comun mai bun poate fi construit însă doar împreună, așa că, în mod firesc, pentru RDW 2021 am ales tema TOGETHER.

RDW 2021 își propune să investigheze și să deconstruiască procesele colaborative și multidisciplinare, pentru a descoperi cum să le aprofundăm, normalizăm și scalăm la nivel de proiect, de cartier, de societate.

În acest context, am vrut să vorbim cu unii dintre cei mai calificați specialiști în domeniu la nivel internațional, pentru a sublinia importanța de a privi designul și industriile creative printr-un filtru analitic, de a înțelege rolul și importanța acestora în societatea actuală și de a porni un dialog despre viitor.

„În zilele noastre, e mai important ca niciodată să ne concentrăm mai mult asupra designului. Să ne gândim sustenabil la viitor, prin produse adaptate timpurilor noastre și modului de viață actual. În ultima perioadă ne-am bazat mult pe creativitate, așa că propun să o păstrăm în viețile noastre și să o transformăm într-un obicei care să ne îmbunătățească viețile și relația cu societatea.”, ne spune Sybille du Roy de Blicquy, director Brussels Gallery Weekend și Brussels Gallery Walks.

Cel mai nou proiect la care lucrează Sybille este Art Across Europe. Este de asemenea consultant de artă. Înainte de a înființa propria companie (SDRDB), a fost director ale unor galerii precum Rodolphe Janssen, Almine Rech și Gladstone.

Și-a făcut debutul în artă lucrând pentru Europalia International. Pe lângă munca pentru galerii, a fondat SPARK, iar în 2018 a publicat cartea L’Art et son Marché, la editura CRISP.

Începând din acest an, face parte din Bordul Consultativ al Centrului pentru Arte Bozar, din Bruxelles.