Mergi la conţinutul principal
search

Interacţiune. Explorare. Înţelegere

  • 31 Mai 2021

Stradal este un proiect conceput de Asociaţia Local Design Circle şi prezentat în cadrul Romanian Design Week 2021, care are ca obiectiv principal dialogul. Pe de o parte, un dialog interdisciplinar între designeri, arhitecţi, urbanişti, antropologi şi autorităţi publice, iar pe de altă parte un dialog între cetăţeni şi spaţiile publice pe care le traversează zi de zi.

stradal_RDW

Pe lângă componenta participativă, scopul acestui demers este de a pune într‑o lumină mai clară importanţa designului grafic atunci când spaţiul public este (re)organizat, de a pătrunde dincolo de caracterul ornamental asociat practicii.

Expoziţia propune o plimbare printr‑un oraş modern ideal, cu tot ceea ce acesta conţine, de la indicatoare de informare şi orientare până la anunţuri prestări servicii cum ar fi lecţii de chitară sau reparaţii tapiserii. Putem spune că este un experiment care accentuează atât relaţia dintre funcţional şi estetic în designul contemporan, cât şi rolul designului grafic în spaţiul public prin dezvoltarea unui limbaj de comunicare simplificat, intuitiv şi inclusiv. Scopul nu este acela de a impune un stil sau punct de vedere, ci de a cerceta în ce măsură aspecte precum coerenţă sau unitate (mai) pot fi aplicate în spaţiul public românesc, care ar fi beneficiile unui astfel de proiect, ce tipuri de probleme ridică şi cum poate fi inclus în sfera politicilor publice.

5-13 iunie | S-D: 10:00-22:00, L-V: 12:00-22:00

Conferințe:

08.06.2021, ora 19:00
Invitați: Alex Belenyi, Radu Manelici, Andrei Borțun

stradal_talk_1

10.06.2021, ora 19:00
Invitați: Bianca Dumitrașcu – Type Thursday, Laura Ristea — Hye Studio

stradal_talk_2

Instagram: @localdesigncircle

.
.
.

Stradal este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția administrației fondului cultural național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.