Mergi la conţinutul principal
search

DESIGN TO BUY: programul magazinelor și târgurilor de design local la DESIGN GO

  • 27 Mai 2021
Între 5 și 14 iunie la RDW 2021 au loc o serie de evenimente și acțiuni punctuale propuse de peste 70 de organizații, iar o selecție dintre acestea delimitează un program special pentru cumpărătorii și pasionații de obiecte create local, piese recuperate, produse în serii mici sau unicat.
Circuitul de evenimente încurajează publicul să își îndrepte atenția spre obiecte semnate de studiouri de design sau designeri independenți și să descopere spațiile care le găzduiesc, fie că sunt târguri temporare în aer liber, magazine specializate sau ateliere deschise cu ocazia festivalului, care își prezintă colecțiile din spatele ușilor și își doresc să se apropie de comunitate.
De la papetărie la home-deco, ceramice, haine, piese generate din atenție pentru procesele sustenabile, proiecte colaborative, sociale sau de meșteșug local, programul încurajează aprofundarea prezentului designului românesc și prezintă un showcase de obiecte care îi sunt reprezentative.

 

Modul Cărturești

Aflată în kilometrul zero al capitalei, într-o locație ce reunește artiști, arhitecți și două instituții universitare, librăria Modul Cărturești propune, prin proiectul ROD, o discuție despre artă, flori și emoții. Obiectele diverse din cadrul proiectului - de la ceramică și papetărie până la haine și bijuterii - sunt reunite în jurul conceptului „Bloom Stories”, o sărbătoare a verii, vegetalului și a creativității ascunse în inima naturii.
 
De Ceramică își deschide porțile studioului de pe strada Lipova, nr. 34, pentru cei curioși să descopere procesul din spatele obiectelor sale. Vizitatorii vor fi primiți în spațiul de lucru al atelierului, unde vor putea vedea și înțelege etapele de realizare ale unui produs din ceramică și vor cunoaște diferitele materiale folosite în crearea lui. Tot de aici vor putea fi achiziționate produsele De Ceramică, create în mici serii, din materiale non-toxice, food-safe și prietenoase cu mediul.
 
În spațiul său de pe strada Puțul cu Plopi, nr. 17, Dizainăr Concept Store oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind astfel o platformă ce conectează creatorul, producătorul și utilizatorul final. Pe 6 iunie, începând cu orele 12:00, echipa Dizainăr creează un eveniment relaxat, în grădină, cu voie bună, oameni creativi și drag de design românesc, în cadrul căruia magazinul oferă discount pentru o selecție de produse îndrăgite. Începând cu aeeași zi, „Vitrina de design” își va face debutul și în online, astfel că atât produsele din magazinul Dizainăr, cât și ofertele speciale vor fi la un click distanță, ușor accesibile, indiferent de orașul sau țara de reședință.
 

Dizainăr

Miss Alé Central Culture organizează „Muzica aduce oamenii împreună”, un eveniment de tip Record Store Day. În cadrul acestuia se vor desfășura lansări speciale, ediții limitate, cocktailuri și vor fi găzduiți artiști locali, ce vor expune în locația hub-ului creativ de pe Str. Constantin F. Robescu, Nr. 2.
 
Între 5 și 13 iunie OTOTO va găzdui #growingTOGETHER, o instalație de plante și un marketplace, în care vizitatorii vor putea descoperi și cumpăra obiecte de design local: ilustrații, îmbrăcăminte, ceramică, decorațiuni, dar și cosmetice pe bază de plante. Evenimentul reprezintă o invitație către public de a participa la un eveniment offline, creat în beneficiul colectiv – al oamenilor, afacerilor și comunităților.
 
Printoteca va lansa pe site-ul său, printoteca.ro, o colecție de produse augmentate în realitate virtuală, care vor înfățișa oamenii reali și locurile în care au fost produse acele obiecte, pentru a atrage atenția asupra efectelor nocive ale industriei textile. Mai mult, în atelierul de print va fi amenajat „Bun de dat”, un spațiu permanent, destinat colectării de textile care pot fi dăruite mai departe.
 
Pop-up Roditor :: Băcănia Mobilă, băcănia itinerantă a micilor antreprenori cu visuri mari din București, concepută de Roditor Food Market, pregătește două târguri cu delicii, în 5-6 iunie și 12-13 iunie, la J'ai Bistrot și Expirat Halele Carol. În cadrul acesteia a fost pregătită o selecție de bunătăți de la producători locali pentru cadouri gourmet, picnicuri în natură și degustări speciale, dar și mici surprize de sezon.
 

Roditor Food Market

***
Circuitul de evenimente satelit Design Go, parte din Romanian Design Week, cuprinde în total peste 50 de evenimente și 70 de spații în București. Programul complet poate fi consultat aici.